- Tipo NewsRICERCA PARTNER
- FonteSIMPLER
- Del
Regarding the call HORIZON-CL6-2025-02-FARM2FORK-02, SGL could develop multiple innovative processing methods for sorted-out products (apples & squash/zucchini) that can be applied directly
on the farm, reducing food waste and having a positive economic impact for the producer. For apples, two valorization paths and consumer-oriented concepts could be explored (locavorism and
innovative products such as fermented drinks). For squash, zucchini, and 3rd range vegetables, the focus would be on developing specific lacto-fermentation methods for vegetables sorted out during
grading, leading to the creation of finished products from lacto-fermented vegetables. Technology Transfer is also possible: Scaling-up of processes at the Walloon producer level and Creation of a
"kit" (equipment, material, raw materials...) and "process" cards for Wallonian producers. SLG has also good contact with Belgian SMEs involved in the process of fermentation.
Codice di riferimento della ricerca partner: RDRBE20250506005
Vai al bando di riferimento
---
Per ottenere ulteriori informazioni finalizzate ad attivare una partnership, segnaliamo che è possibile:
- se localizzati in Emilia Romagna, compilare il modulo per manifestare il proprio interesse
- se localizzati in altre regioni d'Italia, individuare l'ente di riferimento per la propria regione sul sito ufficiale di Enterprise Europe Network riportando, in ogni caso, il codice di riferimento.
Per pubblicare la vostra ricerca partner nel database della rete Enterprise Europe Network è possibile contattare l’ente di riferimento della rete EEN. Qualora localizzati in Emilia-Romagna potete contattare ART-ER all’indirizzo e-mail simpler@art-er.it